Fashion, Uncategorized

Bergaya macam Emily

But first, let me take a selfie!

Dah lama tak layan drama orang putih! Selesai dah saya tengok Emily in Paris. Kalau siapa yang suka tengok drama ala-ala Gossip Girl, memang korang takkan menyesal tengok EiP ni.Patutlah Top 10 kat Netflix.

Mula tu, saya layan satu episod. Tengok sekali pun, dah fall in love. Fall in love with the fashion!!! Tapi still Serena van der Woodsen paling fashionista. Jalan cerita tu, biasa-biasa je. Bila baca review, ramai juga yang bagi bad comments.

Yang best part, mestilah tentang gaya dan fesyen Emily ni. Memang berangan sangat kalau dapat bergaya ala-ala Emily dalam cerita ni. Tapi kita ubah sikitlah fesyen dia tu. Jom kita tengok list yang jadi tarikan dan boleh bagi inspirasi untuk kita berfesyen.

Ni paling top.

Nak cari seketul macam ni, memang tak dapatlah. Yang ada pun harganya. Ehem!!! Saya bukanlah pakar fesyen apatah lagi fashionista. Hanya sekadar kongsi idea dan inspirasi.

Untuk dress yang pertama ni. Apa yang korang boleh cari ialah.

  • Dress, paling sesuai gunalah batik sutera, Pilih warna tanah kuning dan yang bercorak hitam. Saya cari kat Poplook dan Locka pun tak jumpa yang macam ni. Sambil- sambil tu, kita dapat mempromosi seni batik kita. Lagi satu pilihan korang boleh pergi, klik Instagram orkedkuning
  • Belt, cari kat Shoppee je. Tak pun korang klik sini je. Pastu tambah la sikit labuci nak tambah corak kat tapi pinggang tu.
  • Handbag, saya jumpa kat Instagram Veilkra dan christyngshoes
  • Kasut, dekat akaun Instagram Kissandtellshop ada lebih kurang sama juga.
Ni contoh yang saya dapat dari orkedkuning
Inspirasi dari Veilkra
Special dari Christyngshoes
Penyeri di kaki, boleh ke IG kissandtellshop

Ni baru Part 1. Tunggu untuk Part seterusnya. Tak sabar rasanya nak kongsi inspirasi dari drama siri Emily in Paris ni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s